De Boekenbingo is hét leesbevorderingsproject van het jaar en een geweldige uitdaging voor jong en oud. Het doel is het lezen van 60 titels van de lijst in 5 maanden tijd. In deze blog lees je hoe je kunt meedoen en wat je precies moet doen om kans te maken op de geweldige prijzen.

Stap 1: Registeren

Allereerst registreer je je als deelnemer op de site. Elke deelnemer moet zich apart aanmelden en je kunt ook thuis gewoon meedoen. Vul dan bij het vakje ‘school’ gewoon ‘geen’ in.

Stap 2: Download de Boekenbingolijsten

Op onze site vind je een afstreeplijst voor alle titels. Je kunt deze het beste uitprinten en ophangen. Zodra je een boek hebt gelezen, streep je deze af van je kaart. Op de website kun je ook bijhouden welke boeken je gelezen hebt door ze toe te voegen aan ‘gelezen boeken’.

Stap 3: Laat een recensie achter

Als je een boek hebt afgestreept, ga je naar boekenbingo.nl en laat je een recensie achter. Deze recensie moet echt iets vertellen over jouw leeservaring. Je geeft het boek ook een aantal sterren. Dit herhaalt zich totdat je alle boeken hebt gelezen én hebt gerecenseerd. Ben je klaar, dan roep je Bingo op sociale media en tag je de Boekenbingo. Let op! Je dingt alleen mee naar de prijzen als je alle recensies hebt achtergelaten op de site.

Natuurlijk zien we op sociale media heel graag reacties, foto’s en berichten over de Boekenbingo. We hopen zo nóg meer mensen enthousiast te maken over dit leesbevorderingsproject. Heel veel plezier gewenst!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *