Ingrid Gielen is 39 jaar en woont in Best samen met haar man en twee zonen van 8 en 13. Ze werkt sinds 5 jaar als leerkracht groep 3-4 op OBS de Bienekebolders in Moergestel. Lezen en bakken zijn haar hobby’s.

Ingrid: Terwijl ik stiekem toch wel een beetje zit te balen dat de bibliotheek op zondag niet open is, ben ik het eerste boek van de boekenbingo aan het lezen: “Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt”, van Edward van de Vendel en Martijn van der Linden. Dit boek stond nog in de kast om te gaan lezen voor de opleiding tot specialist jeugdliteratuur basisonderwijs die ik aan het volgen ben. Dat komt mooi uit, ik kan dus al beginnen aan de bingolijst!

Als klein meisje was ik al dol op boeken. Heerlijk vond ik het om uren lang in de bieb te struinen op zoek naar mooie verhalen. Om me daar dan vervolgens thuis helemaal in te verliezen. Lekker op de bank met een kopje thee of – zonder dat mijn moeder het door had – ’s avonds laat in bed nog even. Die liefde voor boeken is nooit weggeweest, heeft hooguit op een laag pitje  gestaan in drukke tijden.

Toen ik 10 jaar geleden mijn droom liet uitkomen en aan de PABO begon, ging opnieuw de wereld van de kinderboeken voor me open. En wat een wereld zeg! Er is zoveel moois dat ik er tegenwoordig amper aan toe kom (of wil komen… ) om boeken voor volwassenen te lezen. Toen een collega twee jaar geleden meedeed met de boekenbingo en wel wat hulp kon gebruiken, heb ik geen seconde getwijfeld. Enthousiast las ik met haar mee. En vorig jaar kon ik niet wachten om alle 60 titels zelf te lezen. Wat heb ik ervan genoten! Boeken die ik normaal zelf niet zou kiezen, bleken soms de prachtigste verhalen te bevatten. Ik vond het bijna jammer toen ik eindelijk “Bingo” kon roepen!

Dat ik dit jaar weer meedoe, is voor mij dan ook vanzelfsprekend. Maar wat nou zo ontzettend leuk is, is dat de school waar ik werk ook mee gaat doen! Goed leesonderwijs en leesbevordering zijn onderwerpen waar we actief mee bezig zijn en de boekenbingo past daar perfect bij! Het hele team heeft er zin in, de ouders zijn ingelicht en morgen gaan we ook de kinderen enthousiasmeren om aan de slag te gaan met de titels van de Boekenbingo! Ik zeg: kom maar op met die 60 boeken!

8 reacties op “Boekenbingoblog: Het hele team heeft er zin in!

  1. Simone zegt:

    Wat zijn we blij met onze ambassadeur voor het leesonderwijs! Je hebt het voor elkaar gekregen om een heel team enthousiast te krijgen, hoe knap is dat!! Lezen is op de Bienekebolders ontzettend belangrijk, maar plezier in lezen nog veel meer en dat draag je als de beste uit!

  2. Hilde zegt:

    Leuke blog Ingrid!! Ook ik heb er heel veel zin in! En mooi hoe je iedereen enthousiast krijgt om mee te gaan doen. Ik ga snel naar de bibliotheek om al wat boeken van de boekenbingo te lenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *