Janneke van de Groes is leerkracht van groep 1-2-3 en doet dit jaar voor het eerst mee met de Boekenbingo. Tijdens de vakantie heeft ze al aardig wat boeken gelezen en straks wil ze ook de boekenbingo introduceren op haar school. Uit ervaring weet ze dat het best lastig is om een waardering te geven en deze te onthouden. Daarom heeft ze een handig document ontworpen.

Janneke: ik heb recensiekaarten gemaakt, waarop de kinderen hun waardering voor het boek kunnen aangeven door middel van smiley’s of sterren. Op de achterkant kunnen ze met een paar steekwoorden het boek kort samenvatten zodat ze later de recensie op Boekenbingo.nl kunnen invoeren. 

Heel slim, Janneke! Bedankt voor de tip! Want die recensies zijn uitermate belangrijk als deelnemers willen meedingen naar de prijzen. Het is jouw bewijs van deelname, en met alleen een commentaar als ‘leuk’, kom je er niet. Er zijn dus twee varianten: één met sterren en één met smiley’s. Natuurlijk kun je ze ook gecombineerd gebruiken. Smiley’s voor de onderbouw en sterren voor de midden- en bovenbouw. Je kunt de kaarten hier downloaden:

Variant met smiley’s:

Variant met sterren:

 

 

2 reacties op “Tip voor de jonge recensent!

  1. Brigit Janssen zegt:

    Ik wil het ook in de klas gaan inzetten en was al op zoek naar een vorm voor het recenseren. Super tof dat je dit deelt!
    Alleen als ik klik op het format met de sterren, krijg ik die met de smileys te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *