Astrid van Soomeren is 33 jaar en woont in Arnhem. Ze werkt al geruime tijd als leerkracht op Basisschool De Madelief in Arnhem. Haar hobby’s zijn: lezen, film kijken, geocachen met haar vriend Jarno en handwerken. Astrid doet voor de zesde keer mee aan de boekenbingo. 

Al weken kijk ik ernaar uit; de bekendmaking van de boekenbingolijsten. De dag voor de bekendmaking, op 14 december, hadden mijn vriend Jarno en ik een feestje bij een vriendin. Een gezellig feestje, want we kwamen later thuis dan gepland. Net na twaalven vertrokken we en op weg naar huis bedacht ik me, het is 15 december! Zouden de lijsten al online staan? En yes, dat was het geval. Thuisgekomen ben ik, ondanks het late tijdstip, toch even de boekenkast ingedoken om te kijken welke titels van de lijst al in mijn kast staan. Ik kom op zeven boeken, en geheel toevallig bleek dat ik twee boeken van de week al bij de Bibliotheek had meegenomen om te lezen. Ik stuur deze informatie direct door aan mijn collega Simone, die dit jaar eveneens weer gaat meedoen.

Geheel tegen mijn gewoonte in ga ik op zondag 16 december toch even langs de Bibliotheek en kom met 36 boeken van de lijst, een boodschappenwagen vol met boeken uit de Bibliotheek. We kunnen beginnen!
’s Middags loop ik mijn collega Simone tegen het lijf op de markt in Arnhem waar we een kerstborrel hebben. Ook zij bleek in de bibliotheek te zijn geweest en had mij zelfs horen kuchen. “Nee toch?”, dacht ze. ‘Ben ik nu boeken aan het zoeken die Astrid al gepakt heeft!’ Haha, daar hebben we hartelijk om moeten lachen.

Het was de week voor de vakantie dus op maandag heb ik mijn klas ook nog even enthousiast gemaakt voor de Boekenbingo. De onder- en middenbouwlijsten liggen al geprint, klaar voor mijn groep. We hebben direct drie boeken van de onderbouwlijst gelezen en kunnen afstrepen. Ook hebben we even een briefje voor de ouders gemaakt met informatie over hoe de kinderen een gebruikersnaam op de Boekenbingo website kunnen aanmaken. De kleuterjuf komt ook even vragen naar de stand van zaken. Of ik al een lijst heb en kan ze meteen een boek mee kan nemen om voor te lezen? Natuurlijk kan dat! Graag zelfs!
Ik geef zelf les in groep 3/4 maar ik loop ook even groep 5/6 binnen om ze enthousiast te maken voor de Boekenbingo. Met succes! Deze kinderen gaan bijna allemaal meedoen.
Hoe kan het ook anders, ze zijn het gewend. Ze hebben al vier jaar met mij meegedaan toen ik hun leerkracht was! Ook zijn er een aantal kinderen die in de voorgaande edities een prijs hebben gewonnen dus ook dat zet ze aan tot participatie. Er loopt een stagiaire rond bij ons op school en die krijg ik ook enthousiast, zij wil de komende tijd wel voorlezen tijdens de pauzes!

Op dinsdag hoor ik een vader roepen dat hij naar de bibliotheek gaat, een andere vestiging dan waar ik ben geweest. Ik kan het niet laten en vraag aan hem of hij zou willen kijken of er nog Boekenbingoboeken te vinden zijn. Dat wil hij wel. Ik geef de lijst mee! Jammer genoeg kon hij er maar één vinden. Dus vertrek ik zelf ’s middags wat eerder van school om nog even naar de bieb te gaan. De bieb sluit al bijna, dus ik moet opschieten! En ik heb geluk, toch nog twaalf boeken gevonden voor sluitingstijd. Op de vrijdag voor de vakantie staat de teller voor mijn groep al op negen gelezen boeken. Dat gaat lekker! Na de vakantie hebben we de boekenbingotafel in de hal van onze school weer ingericht en het leensysteem aan de kinderen uitgelegd. We zijn er klaar voor en ik heb er zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *