Astrid van Soomeren is 33 jaar en woont in Arnhem. Ze werkt al geruime tijd als leerkracht op Basisschool De Madelief in Arnhem. Haar hobby’s zijn: lezen, film kijken, geocachen met haar vriend Jarno en handwerken. Astrid doet voor de zesde keer mee aan de boekenbingo

Groep 3/4 van de Madelief gaat er al weer hard tegen aan! Dagelijks tellen de kinderen hoeveel boeken we al gelezen hebben. Op dit moment staat de teller op 17. Iedere fruitpauze en bijna alle middagpauzes lezen we voor uit de boeken van de boekenbingo. Iedere keer als er een boek uit is word ik (juf Astrid) bestormd met verzoeknummers. We lezen eerst de boeken die snel weer terug moeten naar de bibliotheek, zodat er zo veel mogelijk gelezen zijn. Helaas zijn de boeken zo leuk dat ze regelmatig gereserveerd worden en we ze daardoor niet kunnen verlengen. Ook halen de kinderen mij met enige regelmaat over om tijdens andere momenten, zoals bij het tekenen, extra voor te lezen. Of beloven ze heel snel klaar te zitten voor de volgende les, zodat we nog snel een paar bladzijden tussendoor kunnen lezen.

 

Een heel aantal leerlingen wil graag in het weekeind thuis ook lezen, wanneer ze aangeven bij mij welk boek ze meenemen, mag dat natuurlijk. De meeste boeken zijn in de plaatselijke bibliotheek niet meer beschikbaar (ze liggen allemaal op school!) We wachten nog met smart op een paar boeken die nu nog niet beschikbaar zijn in de bibliotheek, net als het boek De Haven wat zelfs nog moet uitkomen. We kunnen met z’n allen bijna niet wachten tot ook die boeken beschikbaar zijn. Juf Simone kwam van de week vragen hoe ver wij waren! Dat was erg gezellig, wij gaan proberen juf Simone voor te blijven met het lezen! Juf Simone heeft er nu 6 uit. Wanneer we een toneelleesboek lezen helpen de leerlingen van groep 4 de juf mee om het nog spannender en leuker te maken! We hebben geweldig veel plezier met en om de boeken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *