De Boekenbingo is gestart!

Zelf doe ik al jaren mee met de Boekenbingo, ook met de kinderen in mijn toenmalige (kleuter)klas. Ieder jaar keek ik met smart uit naar de bekendmaking van de nieuwe lijsten. Welke boeken staan erop? Welke boeken heb ik al gelezen? Ik kon niet wachten om naar de bibliotheek en de boekwinkel te gaan om boeken te halen zodat ik kon beginnen met lezen. Het leuke aan het meedoen met de Boekenbingo is dat je wordt uitgedaagd om boeken te lezen die je misschien zelf niet zo snel van de plank zou pakken, maar die uiteindelijk enorm kunnen verrassen. Dit geldt ook voor kinderen. Zij lezen boeken die ze zelf misschien niet gekozen zouden hebben, maar waar ze wel van kunnen genieten. Als juf vond ik het prettig om de kinderen van de hogere groepen te kunnen helpen bij het kiezen van een nieuw leesboek. Je kunt veel meer gericht helpen, omdat je zelf de boeken ook hebt gelezen!

Dit jaar is het eerste jaar dat ik actief Sanne en Merel heb meegeholpen met het samenstellen van de lijsten. Na een jaar lang voorbereiden, boeken lezen en nog meer boeken lezen staan de lijsten van de Boekenbingo online. Ik wens jullie allemaal heel veel leesplezier! Groetjes Dieke

 

 

2 reacties op “De Boekenbingo is gestart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *