Op vrijdag 5 januari 2024 heeft onder toeziend oog van vele geïnteresseerden de lancering van de tiende editie van de Boekenbingo plaatsgevonden.

Initiatiefnemers Sanne Ramakers en Merel de Vink hebben in Boekhandel Donner te Rotterdam officieel de 60 titels van de lijst bekendgemaakt en daarmee de kick-off voor dit leesevenement gegeven.

De lancering begon met het verhaal hoe de Boekenbingo zijn oorsprong heeft gevonden. Spoken word artist #Yasslines bracht een ode aan het lezen en vertelde hoe lezen haar verder heeft gebracht in het leven.

Speciale gast Sanne Rooseboom inspireerde de bezoekers met haar persoonlijke ervaring met de Boekenbingo, haar verhaal over de totstandkoming van Mot en de Metaalvissers én las voor uit eigen werk.

Tot slot werd er een bingospel gespeeld waarbij de deelnemers een boekenbon konden winnen. Dankzij sponsoring van Stichting Volkskracht, De Versterking, Havenbedrijf Rotterdam en diverse deelnemende uitgeverijen heeft de organisator van de Boekenbingo, Het Ministerie van Boekenzaken, kans gezien een aantal scholen in Rotterdam de boeken te doneren zodat ze kunnen deelnemen.

De komende maanden zullen alle deelnemers weer flink wat leeskilometers maken en heel wat avonturen beleven.

Team boekenbingo bestaat o.a. uit: Dieke Grootscholten, Roeleke Klein-Innink, Sanne Ramakers en Merel de Vink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *